Google Website Translator Gadget

Industrial Series

Industrial Series
Tuneladora en Montcada i Reixac

Human Figure Series (2016 et seq.)

Human Figure Series (2016 et seq.)
Marina

Helleborus in Black Series

divendres, 21 d’abril del 2023

Cinc ponts de Ripoll
Five bridges of Ripoll

Ripoll, amb el seu prodigiós monestir romànic, és el bressol de Catalunya i és també el centre d'una comarca d'on parteixen boniques rutes excursionistes. Però el poble mateix conserva altres mèrits que el fan encisador. Es troba just en l'aiguabarreig on el riu Freser vessa les seves aigües en el Ter. Presento aquí cinc dels diversos ponts que fan possible la trama urbana entre les ribes.

Pont del Raval

El pont del Raval travessa el Freser, tot unint el barric antic amb el Raval de Barcelona

Pont de l'Arquet

El pont de l'Arquet és una via principal de circulació. Vaig dibuixar la part sobre el Ter (carrer Macià Bonaplata) des d'uns metres amunt, situat en el pont de la Lira, amb molta cura que el pinzell o el retolador no em caiguessin, s'escolessin pel passadís de ferros travessers i acabessin en el riu.


Pont de la Lira

 

L'Espai Públic Teatre de la Lira és una obra d'arquitectura urbana, de ferro, que acull una plaça coberta de pas i es perllonga en un pont totalment de ferro color rovell.

 

Pont del tren

El ferrocarril que mena a Ribes i a Puigcerdà, travessa el poble,  el Ter i el Freser just abans d'endinsar-se en un túnel. El pas a nivell, que interromp a hores fixes el flux de cotxes, compta també amb un pas de vianants sota la via. El conjunt riu, pont, via, escales i pas feia una figura  geomètrica atractiva i entretinguda de dibuixar assegut a les escales.
 


Pont de Calatrava

Aigües del Ter més avall, a prop de l'estació de tren, s'ha construït una passarel·la d'acer per vianants amb l'inconfusible segell del seu autor, Santiago Calatrava.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada