Google Website Translator Gadget

Industrial Series

Industrial Series
Tuneladora en Montcada i Reixac

Human Figure Series (2016 et seq.)

Human Figure Series (2016 et seq.)
Marina

Helleborus in Black Series

dimecres, 10 d’agost del 2022

Lucia

El pintor té també models favorites. Quan posen -quan t'assabentes que estan programades en la sala de posa fixa- mires d'anar al Sant Lluc a pintar-. Lucia té molta elegància i sosté la posició tota l'estona amb disciplina. No es pot demanar més però el color xocolata de la seva pell afegeix un plus d'interès a l'elecció de la paleta. En tres moments del curs l'he tinguda davant. Quan les coses no surten bé mai és culpa de la model o del model, però quan el resultat t'agrada bona part del mèrit també és de qui posa, sens dubte.

Lucia, febrer del 2022

Detall del cap

Sovint un experimenta què diferentes surten les coses segons com estiguis assegut. Aquesta aquarel·la està pintada de peu dret. Estar menys còmode però amb major llibertat de moviments, poder retrocedir una mica per veure el conjunt, tot plegat també es comunica des dels pinzells a l'obra. Diria que es pot apreciar en el següent detall del tronc.

Detall del tronc

Per cert, vaig descobrir la Lucia en una posa d'ella a peu dret, magnífica, de les que es fan poques vegades. Captar aquest precís gest de recolzament de la figura sobre una cama, amb la inclinació inversa de les espatlles, sense que es caigui, però conservant la gràcia del moviment, és un repte clàssic del dibuix (del dibuix clàssic) i de l'esculptura. El meu resultat em convenç raonablement.

Lucia, novembre del 2021

Lucia, juny del 2022


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada