Google Website Translator Gadget

Industrial Series

Industrial Series
Tuneladora en Montcada i Reixac

Human Figure Series (2016 et seq.)

Human Figure Series (2016 et seq.)
Marina

Helleborus in Black Series

diumenge, 6 de desembre del 2020

La fàbrica de ciment
The cement factory

 

Mortero Bensec
 

Passejant per la riba esquerra del riu Congost, per Montornès, passes pel costat de la tanca de la Bensec, una gran planta que fabriquen morter. Aquest era un dia gris i mullat. El fang feia reflexos i en aquesta part més marginal del terreny s'hi acumulen algunes deixalles, a la dreta. El conjunt de la imatge té aquella màgia de les estructures industrials, p. ex., amb el braç d'una excavadora reposant al terra a l'esquerra, com si el seu temps ja hagués passat.

No cal dir que un sempre queda mig satisfet del resultat si el compares amb coses que tens al cap. D'altra banda, no sé si els industrials entenen del tot l'interès de l'artista per reflectir justament la part on tenen estructures en desús, restes de sèrie, i on sembla un acudit que el nom "ben sec" el desmenteixi aquí el paisatge ben mullat. "Es que no hi ha coses més maques per pintar?". De fet tambe vaig entrar a la planta, per davant, i bé, puc dir que la bellesa de l'enginyeria la sosté la seva pròpia eficàcia, però aquest "parent pobre" necessita sempre de la mirada de l'artista.

2 comentaris:

  1. M'agrada molt, tens un gran domini de l'aquarel·la, jo soc un principiant, sempre he pintat a l'acrílic, però als viatges feia apunts ràpids amb retolador i aquarel·la. Ara en la pandemia faig dibuixos del meu poble. Penso com tu que la bellesa pots trobar-la en qualsevol lloc, fins i tot en un contenidor d'escombraries

    ResponElimina
  2. Hola Manuel. Avui he tingut ocasió de passejar pel teu blog i... bé, no tan principiant com dius; toques diversos registres amb solvència, gaudeixes del dibuix al carrer i veig que estas en efervescència pública. En aquests temps de declivi dels blogs i que un manté per amor a veure la pròpia obra ordenada -un amor diferent al de pintar- dóna alegria veure que algú troba al mar l'ampolla que vas llençar. Gràcies!

    ResponElimina