Google Website Translator Gadget

dissabte, 19 de setembre de 2015

Dibuixos de l'estiu (1): roques, pins i mar
Summer drawings (1): rocks, pines and sea

Roques i pins 1.
Roques i pins 1 (dibuix lineal)

Un deixa que sigui el propi moviment espontani del sentit interior qui guïi l'evolució d'aquests dibuixos, la tècnica dels quals és, en realitat sempre la mateixa, amb rotulador i aquarel·la sèpia. I quan vas treballant t'adones que a vegades se t'emporta el traç per sobre de totes les coses i d'altres. com aquí, una mena de fosquedat profunda de les coses va pujant  poc a poc des del fons del paper i s'adiu amb el que vols expressar...

Roques i pins 2

Roques, pins i mar 3
Roques, pins i mar 4
En aquest 4t dibuix els pins han desaparegut. Situat al mateix lloc elevat que a l'anterior, l'ull explora les formes dels esperons de pedra. En tots aquests treballs cau la tarda i el sol ha deixat de dividir els objectes en dos, en una superfície enlluernadora i una ombra negra. Es l'hora que el sol ha deixat de ser protagonista, els banyistes s'han marxat i la pedra surt amb la seva riquesa. Ara pots veure les seves formes íntimes.

Roques i pins 5
L'enorme bloc desprès del penya-segat, farcit de cantells aguts, reposa sobre el terra.

Roques i mar 6
Roques i mar 7
L'onada bat sobre les roques amb la seva cadència, i l'aigua de retorn llepa el mineral incansable i l'arrodoneix...

2 comentaris:

 1. Ara entrem poc als blogs. Molta gent ho fa al Face,jo també, però últimament menys, ja que em cansa tanta rapidesa. Molt bonics dibuixos.
  Alló que em vas contestar de les roques, tens raó, també vora mar hi ha roques molt diferents de colors y consistència, mes si les mulla el mar. A veure si un dia podem contactar. Quan vàrem anar a Siurana, ens ho pasàrem molt bé.

  ResponElimina
 2. Entrem poc als blogs...! Digues més aviat que el tinc abandonat... com si hagués acomplert un camí i em costés revifar l'empenta inicial. De totes maneres no he deixat de pintar aquelles figures nues que no semblen suscitar massa entusiasmes sense perdre la passió per fer que l'aquarel·la et lliuri més possibilitats...
  Em miraré el comentari de les roques. Dibuixar-pintar roques és una altra de les coses que no em canso.
  Ara no surto tant a pintar. Va a èpoques i sé que això tornarà sense forçar les coses...

  ResponElimina