Google Website Translator Gadget

Industrial Series

Industrial Series
Tuneladora en Montcada i Reixac

Human Figure Series (2016 et seq.)

Human Figure Series (2016 et seq.)
Marina

Helleborus in Black Series

dilluns, 9 de desembre del 2013

Models amb roba
Models with clothes

La figura vestida o almenys amb alguna roba posada -independentment de si la roba va lligada al tema, al servei de definir la posició social, o al servei de l'erotisme o del dramatisme del gest, etc.- afegeix unes dificultats plàstiques diferents a la figura nua. Heus aquí tres exercicis.
 
La Silvia del mirall
 Sorprenentment ningú havia vist en l'estudi de posa fixa les possibilitats de pintar la nostra model Silvia i el seu doble especular. Tanmateix, algú havia organitzat la posa i col·locant aquell mirall darrera seu com a formant part del tema i això demanava a crits aprofitar la model duplicada...

L'Ayelen del barret

En la posa, el perfil exòtic i elegant de l'Ayelen quedava realçat amb el barret.

detall


Valeria dreta i el cavallet
S'ha d'agrair a la model que acceptés posar dreta durant una setmana. En la meva aquarel·la la fusta del cavallet que sobresurt darrera del cap reforça la vertical... però un cop pintada, juntament al taburet sobre la que està alçada, em penso que produeix un inesperat sentit a la imatge.

4 comentaris:

  1. Les tres models son extraordinàries, especialment la primera amb el reflexe del mirall. La última em dona una sensació mes aviat dramàtica al tenir la fusta vertical al darrera i també per l'expressió de la model.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es curiós que aquestes coses moltes vegades no es vegin quan les pintes -com aquelles fotos que fas mirant el tema i quan les ensenyes, en canvi, a tothom se li va la vista al rètol del fons-. La qüestió que es planteja es comuna al cas del mirall, on la gent apreciava que hagués pintat el reflexe... però allò era allà disponible per tothom. Jo crec que la qüestió que fa dies que li dono voltes és què veiem i què no veiem quan estem davant d'un tema pictòric. Cal prendr'es seriosament la idea que allò que un pinta és una creació personal: no cal que sigui perquè un s'ho "inventa" sinó en la majoria dels casos merament perquè un tria què veure... i les seleccions poden ser molt dràstiques... Salutacions.

      Elimina