Google Website Translator Gadget

Industrial Series

Industrial Series
Tuneladora en Montcada i Reixac

Human Figure Series (2016 et seq.)

Human Figure Series (2016 et seq.)
Marina

Helleborus in Black Series

dijous, 30 de juny del 2011

Roques de mar i muntanya
Sea and mountain rocks

Dedico una entrada a les roques de platja i de muntanya. Es un dels temes més disponibles del món, un dels objectes més humils i a voltes grandiosos, i potser no ens aturem prou a vèncer les seves dificultats. Això és un començament, i a veure si li puc dedicar més temps. Comencem amb les pedres del mar, a l'Ametlla...

Roques entre cala Pixavaques i l'Alguer (Ametlla de Mar)
Era una tarde variable del mes d'abril (2011), amb sol i núvols. El color del mar canviava tan ràpid que quan ja el tenies barrejat a la paleta, ja era un altre allà davant. El color de l'aquarel·la expressa així una mena de pacte entre la llum i l'ombra...

Foto del lloc al final del treball (abril, 2011)


Aquesta altra és un fort contrallum de primavera a la cala Crancs de Salou. És una cala que queda reclosa amb una potent cresta de roca .

Cala Crancs de Salou
Aquí, en canvi, queia el sol de finals de març amb fúria.

Dibuixant a la Cala Crancs (març 2011)

I ara la muntanya.
Una que em resulta fascinant és la Mola de Colldejou al Baix Camp. L'apunt és senzill però està fet des de la muntanya del davant, la Miranda.

La Mola de Colldejou
Dibuixant des de la Miranda

Una roca qualsevol feta des d'una altra "Mola", l'entrada de St. Llorenç de Munt:
Pedra i arbust a la Mola de St. Llorenç
 I una més recent, a Cèllecs, amb rotulador i aquarel·la sèpia.

Parets de roca a Cèllecs (Vallès Oriental, juny 2011)


Sobre l'Ametlla de Mar veure:
Carrers de l'Ametlla de Mar
Més barques a l'Ametlla
Indústria al port de l'Ametlla
Barques a l'Ametlla de Mar 
Platja de l'Alguer 

4 comentaris:

  1. Carlos, mi enhorabuena por esta entrada tan rica en ideas, trabajo y buenos resultados: dibujo, aguada, acuarela y salida a trabajar en directo.

    Esa inquietud e interés por conocer y dominar un tema nuevo es lo primero que quisiera destacar. Es un buen ejemplo a seguir. La foto en solitario frente a la rocas lo dice y lo resume todo.

    Saludos.

    ResponElimina
  2. Carlos, je vois que tu observes la roche à la mer, à la montagne! En Bretagne, les formes et les couleurs des roches sont vraiment différentes. A bientôt !

    ResponElimina
  3. Hola Reyes.
    ...pues mira, ese día de la foto sí que estaba solo; subí a la Miranda en plan relajante y pensé en dejar testimonio del dibujar en vivo con el autodisparador. Andar y dibujar luego es una receta ideal contra el estrés. No sé si el arte desvela el Ser -como a veces dicen los críticos-, pero hay momentos que sientes que lo que se te abre ante los ojos simplemente es para ti .
    Saludos

    ResponElimina
  4. Olivia, à la Bretagne il me faudraient des yeux partout, j'en suis sûr. Au moins par les photos je connais que la côte n'est pas si douce que cette de mes aquarelles. A bientôt!

    ResponElimina