Google Website Translator Gadget

Industrial Series

Industrial Series
Tuneladora en Montcada i Reixac

Human Figure Series (2016 et seq.)

Human Figure Series (2016 et seq.)
Marina

Helleborus in Black Series

dilluns, 22 de novembre del 2010

Porto i el pont

Porto, la ciutat que dóna nom a Portugal, és la ciutat dels sis ponts. Un dels més fascinants de la península és el pont de Lluis I dissenyat per Seyrig, deixeble d'Eiffel. L'estructura és un arc de ferro sobre el Duero que sosté dos nivells de pas, per cotxes i peatons a baix, i pel metro i peatons 44 metres per damunt.

Porto, Pont de Lluis

Un pont no només és una proesa d'enginyeria sinó sobre tot un impacte emocional, un vincle entre parts separades. Suposo que per això ens quedem bocabadats.

Pont de Lluis I des del Jardin do Morro

 Però per aquest barri que s'encarama a la muntanya per les escales de Codeçal, el pont també és el gran monstre de la ciutat que imposa la seva llei de ferro.


Escadas do Codeçal, Porto

Vaig pintar l'aquarel·la assegut les escales, davant la mirada desconfiada dels veïns i als peus dels turistes. Una nena petita de la casa del costat em va començar a interrogar amb perseverància. Li vaig deixar un pinzell i una petita paleta perque fes també la seva obra. Això de tenir entretinguda la criatura em va garantir una bona estona de "pau social".

Praça da Ribeira, Porto
Cais da Ribeira, des del Cais de Gaia
El pintor que venia imatges pels turistes va acostar-se a xerrar una estona i em va explicar les seves penes. Haver de fer i vendre un cert tipus de coses repetides per a turistes no és cap bicoca, certament. Seria fantàstic poder canviar de feina quan un volgués!


Vila Nova de Gaia, Porto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada